عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: در خصوص پروژه پالایشگاهی ستاره خلیجفارس هرقدر که سریعتر سیاستگذاری و تعیین تکلیف شود، مسیر خودکفایی ایران در بحث بنزین هموارتر خواهد شد.
به نوشته «آفتاب یزد»، حسن شعبانپور اظهار داشت: اعضای کمیسیون انرژی به منظور آگاهی و به روزرسانی اطلاعات خود در خصوص آخرین وضعیت پروژههای صنعت نفت و گاز، طی سفری به بندر ماهشهر در اوایل سال جاری به بررسی و بازدید از پروژههای پتروشیمی مورد بازسازی و در حال توسعه پرداختند.
وی با اشاره به اینکه «روند اجرایی پروژههای در دست انجام در این منطقه مطلوب بود»، ادامه داد: البته انتظار کمیسیون انرژی با توجه به نیاز آتی صنعت نفت در مسیر پیشرفت، تبیین و تعریف راهکارهای اجرایی برای برآورده کردن اعتبارات لازم جهت سرمایهگذاری در صنعت نفت و گاز و فراهمسازی بسترهای اجرایی در این خصوص است.
وی ضمن تأکید بر این موضوع که سرمایهگذاری در صنعت نفت باید هر دو بعد داخلی و خارجی را توا‡مان دربربگیرد، افزود: علیرغم تمامی دغدغهها و مشکلات امروز کشور، فعالان در صنعت نفت و گاز با توجه به تحولات آتی این صنعت در جهان باید پروژهها و برنامههای خود را با تأکید بر استفاده از تمامی ظرفیتهای موجود کشور به صورت جهشی تعریف و با سرعت بیشتری اجرایی کنند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: از آنجا که تحقق پروژههای بزرگ کشور نیازمند اهتمام ملی است معتقدم جذب سرمایهگذاران خارجی جهت مشارکت در پروژههای بزرگ نفت و گاز کشور میتواند زمینهساز رشد این صنعت و تحکیم جایگاه ایران در عرصه جهانی شود بنابراین فراهمسازی عرصههای فعالیتی برای شرکتهای معتبر خارجی در پروژههای ایران و تسهیل ابزار ورودی آنها برای مشارکت در پروژههای نفت و گاز میتواند تا حد زیادی در این مسیر مؤثر قلمداد شود.
وی با اشاره به اینکه اعضای کمیسیون انرژی در مسیر بازدید از پروژههای اجرایی صنعت نفت و گاز، از پروژههای مورد اجرا در شادگان و آبادان نیز بازدید کردند، خاطرنشان کرد: اقدامات صورت گرفته در این منطقه علیرغم تمامی مشکلات تحریمی، قابل توجه و به لحاظ پیشرفت فیزیکی مطلوب بوده است ضمن آنکه معتقدم با حمایت بیشتر از فعالان در این عرصه میتوانیم به زودی مشکل تأمین بنزین که امروز به یکی از معضلات بزرگ بخش حمل و نقلی کشور بدل شده است را مرتفع سازیم.
وی ضمن اشاره به تأکید اعضای کمیسیون انرژی در بازدید از دارخوین، بر برداشت هر چه سریعتر از میادین مشترک نفت و گاز، اظهار داشت: معتقدم با ورود «میرکاظمی» به مجموعه صنعت نفت ایران تحولات تحولات زیادی در حال انجام میباشد و تداوم این روند نیازمند حمایتهای لازم از سوی دولت و مجلس است؛ چرا که وی علاوه بر تبیین راهکارهای جدید برای جذب اعتبارات اجرایی در صنعت نفت و گاز، اقدام به تغییر ساختار مدیریتی در مجموعه وزارت نفت و بدنه این وزارت کرده است که به حتم میتواند زمینهساز رشد بهرهوری ضمن استفاده حداکثری از منابع انسانی باشد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس در خصوص وضعیت گازرسانی به روستاهای کشور نیز گفت: با تغییرات مدیریتی که طی سال گذشته در بخش گازی کشور اتفاق افتاد، تأمین گاز مصرفی مشترکان به خصوص در فصل سرما به یکی از دغدغههای مسئولان و نمایندگان مجلس تبدیل شد که خوشبختانه با پیگیریها و برنامهریزیهای انجام شده توسط مدیرعامل شرکت ملی گاز و مدیران اجرایی در این مجموعه، به لحاظ تأمین گاز مصرفی با مشکل خاصی مواجه نشدیم.
شعبانپور خاطرنشان کرد: طی سال گذشته علیرغم آنکه واردات گاز ایران در قیاس با سالهای قبل کاهش یافته بود، به لحاظ صادرات نیز رکورد قابل توجهی ثبت شد که در هیچکدام از دورههای قبل این موفقیت حاصل نشده بود.
وی ادامه داد: طی سال 88 به لحاظ تأمین گاز خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده رشد 9 درصدی را شاهد بودهایم ضمن آنکه مقدار صادرات گاز ایران طی سال مزبور نیز تا سقف 8/6 میلیارد متر مکعب برای اولین بار افزایش یافته بود و این در حالی بود که میزان گاز وارداتی در قیاس با سال 87 حدود 18 درصد کاهش و برای تأمین سوخت موردنیاز نیروگاههای کشور نیز با محدودیت مواجه نبودیم.
عضو کمیسیون انرژی ضمن تأکید بر این موضوع که ایران به لحاظ منطقهای در بهترین موقعیت تبادل انرژی قرار دارد، تصریح کرد: در صورتی که بتوانیم از فرصتهای پیشرو به خصوص در بخش گازی کشور بهرهوری مناسب را داشته باشیم قادر خواهیم بود در کمترین زمان ممکن جایگاه خوددر عرصه انرژی را تثبیت و با سرمایهگذاری هدفمند در این مسیر به یکی از قدرتهای انرژی با توجه به نیاز آتی جهان به گاز، تبدیل شویم.
وی گفت: صرفهجویی و مصرف بهینه گاز در قالب قانون هدفمندسازی یارانهها میتواند زمینهساز توسعه زیرساختهای پالایشی گاز طی سالهای آتی شود که در نهایت ضمن کاهش حداکثری مصرف گاز و تأمین نیاز کشور، به صادرات این فرآورده به کشورهای غربی و شرقی منجر خواهد شد.
شعبانپور اظهار داشت: امروز استفاده بهینه از منابع انرژی و حرکت در مسیر صادرات محمولههای اینچنینی زمینهساز تعالی بخش نفتی و تحکیم جایگاه سیاسی ایران طی سالهای آتی خواهد بود، چرا که امروز انرژی به ابزار سیاسی کشورها بدل شده و از این پروسه در راستای منافع ملی خود استفاده میکنند بنابراین بهرهوری حداکثری از بازار انرژی وظیفه ذاتی مسئولان تصمیمساز در این عرصه است.
وی در گفتوگو با فارس خاطرنشان کرد: هدفمندسازی یارانهها به مفهوم عرضه انرژی با نرخ واقعی در راستای بهرهوری حداکثری از منابع انرژی و تأمین سرمایه موردنیاز برای توسعه فعالیتی در صنعت نفت و گاز است، اجرایی شدن این قانون بسیاری از چالشها و مشکلات سرمایهگذاری در بخش بالادست صنعت نفت و گاز را مرتفع و جایگاه بخش نفتی ایران در عرصههای بینالمللی با توجه به پتانسیلهای موجود در کشور را تثبیت میکند.